Tarty są swietną przekąską nie tylko na rodzinne spotkania, ale także na spotkanie ze znajomymi. Gdy tylko wybierzemy opcje kupienia gotowego ciasta na tarte, przygotowanie farszu zwykle nie zajmie nam więcej niż 30 minut.
Następnie układamy ugotowany brokuł, ser i wędlinę pokrojone w kostkę (ser kostka 1 cm na 1 cm; wędlina w normalną kostkę ).
Składniki:
ciasto francuskie 250 g
brokuł średni
ser gouda w kawałku 300 g
ser biały chudy 100 g
smietana 12 % 100 g (2 łyżki)
ser topiony kremowy 50g
wędlina 100g
bazylia, oregano, pieprz, pieprz ziołowy, sól morska
Przygotowanie:
Ciasto upiec w formie na tarte (pieczemy około 15 min w 180 stopniach ). W między czasie ugotować brokuł do miękkości. Gdy brokuł będzie się gotował, ser biały, śmietanę oraz ser topiony łączymy w jedną masę, doprawiamy do smaku przyprawami wymienionymi w składnikach. Po 15 minutach wyjmujemy ciasto i smarujemy masą z serów i śmietany.
Następnie układamy ugotowany brokuł, ser i wędlinę pokrojone w kostkę (ser kostka 1 cm na 1 cm; wędlina w normalną kostkę ).
Na końcu możemy posypać bazylią i położyć ser żółty.
Smacznego!
Ruda ;)
Komentarze
Prześlij komentarz
Drogi użytkowniku!
Komentując dodajesz mi odwagi w dążeniu do celu.
Wszystkie obraźliwe komentarze będą usuwane.
Pozdrawiam