Kuchnia włoska, moim zdaniem należy do najlepszych.
Jest smaczna i kolorowa.
Dzisiejsza propozycja jest wyjątkowa nie tylko pod względem wyglądu,
ale przede wszystkim pod względem smakowym.
Spróbujcie sami!
Składniki:
1/2 kg mąki pszennej
100 ml oliwy
szczypta soli
200 ml ciepłej wody
szpinak mrożony rozdrobniony 400 g
serek capri typu włoskiego 220 g
kiełbasa z kija 300 g
cebula 100 g
czosnek 5 ząbków
sól morska, pieprz ziołowy,
Przygotowanie:
Przygotowujemy ciasto na tradycyjne pierogi polskie:
mąkę przesiewamy, dodajemy olej, sól, wodę. Zagniatamy do uzyskania ciasta.
Odkładamy ciasto na 15 min, tak aby odpoczęło.
W miedzy czasie na patelni podsmażamy cebulę i czosnek pokrojone w drobną kostkę. Dodajemy szpinak (rozmrożony). Dusimy do odparowania wody. Pod koniec dodajemy serek capri, który uprzednio kroimy również w kostkę.
Gdy farsz zostanie zrobiony zabieramy się do krojenia ciasta. Wykrawamy prostokątny o wymiarach 2,5 cm x 5 cm
Następnie po wykrojeniu prostokątów nakładamy łyżkę farszu i zalepiamy w kwadraty.
Gotujemy 10 min.
Kiełbaskę kroimy w drobniutką kostkę i smażymy.
Posypujemy po pierożkach ravioli.
Smacznego!
Ruda! :)
Jest smaczna i kolorowa.
Dzisiejsza propozycja jest wyjątkowa nie tylko pod względem wyglądu,
ale przede wszystkim pod względem smakowym.
Spróbujcie sami!
Składniki:
1/2 kg mąki pszennej
100 ml oliwy
szczypta soli
200 ml ciepłej wody
szpinak mrożony rozdrobniony 400 g
serek capri typu włoskiego 220 g
kiełbasa z kija 300 g
cebula 100 g
czosnek 5 ząbków
sól morska, pieprz ziołowy,
Przygotowanie:
Przygotowujemy ciasto na tradycyjne pierogi polskie:
mąkę przesiewamy, dodajemy olej, sól, wodę. Zagniatamy do uzyskania ciasta.
Odkładamy ciasto na 15 min, tak aby odpoczęło.
W miedzy czasie na patelni podsmażamy cebulę i czosnek pokrojone w drobną kostkę. Dodajemy szpinak (rozmrożony). Dusimy do odparowania wody. Pod koniec dodajemy serek capri, który uprzednio kroimy również w kostkę.
Gdy farsz zostanie zrobiony zabieramy się do krojenia ciasta. Wykrawamy prostokątny o wymiarach 2,5 cm x 5 cm
Następnie po wykrojeniu prostokątów nakładamy łyżkę farszu i zalepiamy w kwadraty.
Gotujemy 10 min.
Kiełbaskę kroimy w drobniutką kostkę i smażymy.
Posypujemy po pierożkach ravioli.
Smacznego!
Ruda! :)
Wyglądają smakowicie! Muszę spróbować je zrobić :)
OdpowiedzUsuń