Pomysłowy Dobromir przyniósł mi prezent
w postaci wymyślania czegoś z niczego.
w postaci wymyślania czegoś z niczego.
Niestety moje dania nie mogą być pikantne,
ostre i bardzo doprawione, ponieważ
przeszłam na dietę lekkostrawną,
przepisaną przez lekarza.
ostre i bardzo doprawione, ponieważ
przeszłam na dietę lekkostrawną,
przepisaną przez lekarza.
Z moich codziennych posiłków muszę
wykluczyć smażone, pikantne, kalafior,
warzywa strączkowe oraz ciemne pieczywo.
wykluczyć smażone, pikantne, kalafior,
warzywa strączkowe oraz ciemne pieczywo.
Jestem zmuszona przerzucić się na wszystko lekkostrawne.
Dzisiejsza propozycja właśnie od takich należy.
Czas przygotowania 30 min + 1 h w marynacie
Technika kulinarna : grillowanie
Składniki na 3 porcje
- pomidory bez skóry w zalewie z pestkami dyni 200 g
- pierś z kurczaka 500 g
- pomidor suszony z przyprawami 50 g
- oliwa z oliwek 50 ml
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy w plastry ok 2 cm.
Następnie wkładamy je do misy, zalewamy oliwą z oliwek i pomidorami w zalewie.
Całość odstawiamy na 1 h do lodówki.
Po upływie czasu rozgrzewamy grilla elektrycznego i grillujemy po 5 min z każdej strony.
Układamy po 3-4 kawałki na talerzu, posypujemy suszonymi pomidorami
Mniam, pyszne, lekkie danie ;)
OdpowiedzUsuń