Brak pomysłu na obiad?
Nic prostszego niż zapiekana papryka.
Przygotowanie tej potrawy zajmie ci tylko 1,5 godziny, gdzie połowę czasu masz wolną, gdyż papryka znajduje się wtedy w piekarniku.
Nic prostszego niż zapiekana papryka.
Przygotowanie tej potrawy zajmie ci tylko 1,5 godziny, gdzie połowę czasu masz wolną, gdyż papryka znajduje się wtedy w piekarniku.
Składniki na 6 porcji
6 średnich papryk
40 dkg mięsa mielonego z szynki
100 g ryżu ugotowanego
50 g cebuli
1/2 marchewki
4 ząbki czosnku
pieprz czarny, pieprz cytrynowy, pieprz ziołowy, sól morska, sól, bazylia, oregano
Przygotowanie:
Cebulę oraz czosnek kroimy w drobną kosteczkę,
Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Cebulę, marchew, czosnek, ryz i mięso mielone łączymy razem, doprawiając do smaku przyprawami wymienionymi przeze mnie wyżej.
Następnie paprykę kroimy na pół i pozbywamy się gniazda nasiennego.
Po przekrojeniu wszystkich papryk nakładamy do nich farsz
Każdą z osobna owijamy folia aluminiową i pieczemy 45 min w 180 stopniach.
Całość podajemy z sosem czosnkowym bądź pomidorowym.
Na 1 porcje składają się 2 połówki papryki.
Smacznego!
Ruda!
Zapraszam do polubienia mojego fanpage'a
Komentarze
Prześlij komentarz
Drogi użytkowniku!
Komentując dodajesz mi odwagi w dążeniu do celu.
Wszystkie obraźliwe komentarze będą usuwane.
Pozdrawiam