'Najlepsze ravioli jakie dotychczas zrobiłaś' - mama
A wszystko to wyszło dlatego, że pomyślałam o innym cieście a zrobiłam inne.
Składniki:
ciasto:
mąka pszenna 500 g
margaryna 125 g
sól szczypta
3 łyżki śmietany
farsz:
pierś indycza 500 g
brokuł ugotowany 300 g
suszone pomidory w przyprawach 10 g
plastry pomidora w oleju 5 plastrów
Przygotowanie:
Zaczęłam od przygotowania ciasta, podobnie jak na poprzedni przepis, oczywiście zamieniłam cukier na sól.
Odłożyłam ciasto do lodówki na około godzinę.
W tym czasie zmieliłam pierś z indyka oraz ugotowałam brokuł.
Zmieloną pierś z indyka udusiłam z suszonymi pomidorami.
Gdy brokuł był już ugotowany, pokroiłam w drobną kostkę u dodałam do piesi z indyka.
Tak powstałym farszem nadziewałam prostokąty, które wykrawałam z ciasta kruchego.
Na mojej blaszce zmieściło się 15 szt ravioli, które piekłam około 15 min w temp 200 stopni.
Całość można podawać na zimno lub ciepło z sosem czosnkowym.
Smacznego!
Ruda :)
A wszystko to wyszło dlatego, że pomyślałam o innym cieście a zrobiłam inne.
Składniki:
ciasto:
mąka pszenna 500 g
margaryna 125 g
sól szczypta
3 łyżki śmietany
farsz:
pierś indycza 500 g
brokuł ugotowany 300 g
suszone pomidory w przyprawach 10 g
plastry pomidora w oleju 5 plastrów
Przygotowanie:
Zaczęłam od przygotowania ciasta, podobnie jak na poprzedni przepis, oczywiście zamieniłam cukier na sól.
Odłożyłam ciasto do lodówki na około godzinę.
W tym czasie zmieliłam pierś z indyka oraz ugotowałam brokuł.
Zmieloną pierś z indyka udusiłam z suszonymi pomidorami.
Gdy brokuł był już ugotowany, pokroiłam w drobną kostkę u dodałam do piesi z indyka.
Tak powstałym farszem nadziewałam prostokąty, które wykrawałam z ciasta kruchego.
Na mojej blaszce zmieściło się 15 szt ravioli, które piekłam około 15 min w temp 200 stopni.
Całość można podawać na zimno lub ciepło z sosem czosnkowym.
Ruda :)
Wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńo tak, każdy się zachwycał :)
UsuńWyglądają super!
OdpowiedzUsuń