Pora obiadowa zbliża się wielkimi krokami, a Ty nie wiesz co zrobić, aby rodzina zadowoliła swoje podniebienie?
Spróbuj przygotować pyszny schab ze śliwką.
Delikatność suszonej śliwki idealnie współgra z mięsem wieprzowym.
Wypróbuj!
Składniki:
schab wieprzowy 1,2 kg
woda zimna 500 ml
śliwka suszona 50 g
olej 100 ml
bazylia 10 g
pomidory suszone 10 g
Przygotowanie:
Schab myje, delikatnie kroje go na pół, układam śliwkę, wiążę sznurkiem spożywczym.
Następnie wkładam do rękawa do pieczenia, zawiązuje z jednej strony, wlewam wodę i olej oraz posypuje przyprawami.
Całość piekę 1 h 20 min w temp około 200 stopni.
Jako dodatek możemy użyć kaszy jęczmiennej
Smacznego! :)
Spróbuj przygotować pyszny schab ze śliwką.
Delikatność suszonej śliwki idealnie współgra z mięsem wieprzowym.
Wypróbuj!
Składniki:
schab wieprzowy 1,2 kg
woda zimna 500 ml
śliwka suszona 50 g
olej 100 ml
bazylia 10 g
pomidory suszone 10 g
Przygotowanie:
Schab myje, delikatnie kroje go na pół, układam śliwkę, wiążę sznurkiem spożywczym.
Następnie wkładam do rękawa do pieczenia, zawiązuje z jednej strony, wlewam wodę i olej oraz posypuje przyprawami.
Całość piekę 1 h 20 min w temp około 200 stopni.
Jako dodatek możemy użyć kaszy jęczmiennej
Uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam, muszę sobie upiec :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię, a jakimś cudem jeszcze sama nie robiłam. Czas najwyższy. Wypróbuję przepis! :)
OdpowiedzUsuń